Werkwijze
Art Clay Silver
Van inspiratie tot ontwerp en creatie: een ontdekkingsreis met Art Clay Silver.
Art Clay Silver is een kneedbare klei, bestaande uit microscopisch kleine zilverdeeltjes, organisch bindmiddel en water, die bij verhitting naar puur zilver (99,9%) transformeert. De zilverdeeltjes zijn afkomstig van gerecycled materiaal zoals printplaten, harde schijven van computers, röntgenfoto`s, brillen, oude sieraden etc.

Zilverklei lijkt op 'gewone' klei en voelt ook zo aan. Je kunt het ook op dezelfde manier 'bewerken' door te kneden, rollen en boetseren. Zo kun je er iedere vorm mee maken dat je wilt. Nadat de gewenste vorm is gemaakt, wordt het gedroogd waarbij het water verdampt. Tenslotte wordt het gebakken op 650-800 graden Celsius waardoor het organisch bindmiddel verbrandt en de zilverdeeltjes tot een sieraad van puur zilver versmelten.
Leer
Het is mogelijk om zilverklei met diverse soorten leer te combineren. Door het contrast in structuur en materiaal ontstaat een bijzonder sieraad die bij verschillende gelegenheden gedragen kan worden.
Zalmleer
De kleurrijke armbanden collectie van Ateke is gemaakt van zalmleer. Zalmleer is een exclusief en duurzaam leersoort dat in verschillende kleuren te verkrijgen is. Het verrassende effect van zalmleer is de unieke structuur van de huiden. Het is sterk en duurzaam en tegelijkertijd water- en vuilafstotend. De zalmleren huiden lijken veel op reptielenleer.